Voittoja ei tullut, mutta se tarvittava piste saatiin!

Otteluraportti - Koovee & SalBa
Josban luokkaretki Hämeen kautta Satakuntaan tuotti yhden pisteen. Viikonloppuna kauden 2023-2024 viimeiset ottelut kertaalleen kotona ja vieraissa!

Koovee – Josba (11 – 7)

Viikonloppuna Josba kävi vieraskiertueella Tampereella ja Raumalla. Lauantaina 02.03.2024 nähtiin todelliset maalikarkelot Spiral-hallissa Josban ja Kooveen välillä, kun taululle ladottiin 18 maalia. Ottelu päättyi kotijoukkue Kooveen 11–7 voittoon.

Heti ensimmäisen erän alusta oli kummallakin joukkueella kaasujalka pohjassa hyökkäyspäähän ja ensimmäiselle erätauolle suunnattiin tilanteessa 5-3. Josbalta maalinteossa onnistuivat Jasper Virtanen (1+0) sekä ottelun parhaana pelaajana vierasjoukkueelta valittu Lauri Piironen (3+1) kahteen kertaan. Kooveella ensimmäisessä erässä maaliverkkoa pääsivät heiluttamaan kotijoukkueen tehomiehet Roope Yrjänen (3+0), Henri Stenberg (2+2) ja Tuukka Hytönen (2+1) sekä Samuli Segerman (1+1).

Toinen erä mentiin kotijoukkueen komennossa, kun Koovee iski kolme maalia Josban yhtä vastaan. Josbalta osui Aatu Lavikka (1+2) ja Kooveelta kahden maalin mies Mikko Ojala (2+0), Henri Stenberg ja joensuulaislähtöinen Santtu Siponen (1+1).

Viimeinen erä meni tasan 3-3 ja Josban loppukiri erän lopussa jäi pienten henkilökohtaisten näppäilyvirheiden takia lyhyeen Kooveen laittaessa pelin loppulukemat 11-7. Josban maalintekijöinä kolmannessa erässä kunnostautuivat illan kolmannellaan Lauri Piironen, Eetu Lehtiniemi (1+0) sekä joukkueen kapteeni Aapo Hämäläinen (1+0). Kooveelta Mikko Ojala teki illan toisensa ja Roope Yrjänen laittoi hatullisen täyteen kahdella maalillaan.

Josban maalilla Mikko Rauma torjui 18 kertaa ja Kooveen tolppien välissä Miro Rantala 19 kertaa.

Salba – Josba (4-3 ja)

Sunnuntaina 03.03.2024 Rauman Jaakko Arenalla nähtiin hieman tulostaululla rauhallisempi iltapäivä. Loppulukemat kotijoukkue SalBan hyväksi 4-3 jatkoajan jälkeen ja Josballe elintärkeä piste suoran sarjapaikan säilymisen kannalta.

Ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle lukemin 2-1. Erässä verkon perukat löysivät SalBan parhaana pelaajana palkittu Jesse Nurmi (2+0) ja Marius Suominen (1+0) sekä Josban Atte Hyrynkangas (1+0). Toinen erä oli rauhallinen tuloksellisesti, kun nähtiin vain yksi onnistuminen SalBan Janne Kuusiluodon toimesta ja pukukoppiin suunnattiin tilanteessa 3-1 kotijoukkueen hyväksi.

Kolmannessa erässä Josba tuli rinnalle viimeisen kympin aikana. Jos lauantaina annettiin omilla virheillä vastustajalle halpoja maaleja, niin tänään onni kääntyi ja korkea karvaus tuotti Josballe tarvittavat maalipaikat. Lauri Piironen (1+0) ja Aleksanteri Tirkkonen (1+0) osuivat peräkkäisissä vaihdoissa ja laittoivat pelin 3-3. Erän loppu mentiin varmistelevissa tunnelmissa, kun Josba tarvitsi tuon yhden säilymisen kannalta tärkeän pisteen ja riskejä ei tästä syystä otettu.

Heti jatkoajan alussa SalBa rokotti ja laittoi taululle loppulukemat 4-3 ajassa 60:26 Jesse Nurmen toimesta. SalBalle siis kaksi pistettä ja Josballe yksi.

Josban maalilla Ville Pesonen torjui 15 kertaa ja SalBan maalilla Jani Lahti 16 kertaa.

Saatu piste varmisti, että Josban kausi loppuu tänä viikonloppuna runkosarjan päätyttyä. Lauantaina on kauden viimeinen kotiottelu Motonet Areenalla Tikkurilan Tiikereitä vastaan klo 17:00 ja sunnuntaina matkustetaan kauden viimeiseen kamppailuun M-Teamiä vastaan Helsinkiin. Nähdään lauantaina vielä viimeistä kertaa sankoin joukoin hallilla!