Viikonlopulta viisi valtavaa pistettä takataskuun!

Otteluraporttikuva
Vapauttavat voitot toivat Josballe uskoa loppukauteen. Viisi pistettä kuudesta mahdollisesta maistuvat pitkästä aikaa erittäin hyviltä.

Josba haki henkisesti todella tärkeät voitot viikonlopun otteluistaan. Ensin lauantaina kaatui kotikentällä Joensuu Areenalla Sipoolainen vierasjoukkue ÅIF luvuin 9–8 ja sunnuntaina Helsingissä Hawks jatkoajan jälkeen numeroin 5–6.

Lauantain ilotulitus oli ainakin katsojille miellyttävää ja aivan loppuun asti jännittävää maalijuhlaa. Josba aloitti ottelun vahvasti ja johti ensimmäisen erän jälkeen ottelua 5-2. Maalinteossa onnistuivat kotijoukkueelta Weeti Suni (1+1), Joni Hiltunen (3+0), Simo Harinen (1+0), Aatu Lavikka (1+1) sekä Eelis Karhapää (1+1). Vierasjoukkueen puolelta onnistuivat Santeri Heino (1+0) ja Oscar Axel Elias Freudenthal (3+0).

Toinen erä meni lukemin 2-4 vieraalle ÅIF:lle ja toiselle erätauolle suunnattiin kotijoukkueen johdossa lukemissa 7-6. Josbalta erässä maalasivat Lauri Piironen (2+0) ja Joni Hiltunen kihautti ottelun toisen maalinsa. ÅIF onnistui entinen Josbalainen Roope Tähkä (2+0), Oscar Axel Elias Freudenthal, Sampo Nieminen (1+1) ja Teemu Karesniemi (1+1).

Viimeisessä erässä riitti jännitystä aivan viimeisille sekunneille asti. Nuori taituri Joni Hiltunen painoi hatullisen täyteen heti erän alkuun ylivoimalla ja siihen perään muutama minuutti myöhemmin Lauri Piironen. Vierailija ÅIF tuli kuitenkin vielä viimeisen kympin aikana maalin päähän Tähkän Roopen ja tehomies Freudenthalin maaleilla, mutta Josban puolustus kesti loppuun asti. Loppulukemat kotijoukkueen punapaidoille 9–8.

Josban maalilla Ville Pesonen torjui 16 kertaa ja vieraiden maalivahti Markus Anttila 21 kertaa.

Henkisesti valtava painolasti putosi Josbalaisten harteilta ja se näkyi myös tuuletuksissa loppusummerin soitua. Sama positiivinen energia jatkui myös sunnuntain otteissa.

Sunnuntaina Josban bussin nokka suuntasi kohti AC Myllypuroa Haukkaluolaan Hawksin vieraaksi. Pelissä oli aikalailla sama kaava, kuin aiemmassakin. Josba hallitsi ensimmäistä erää, mutta vieraat tulivat toisen kaksikymppisen aikana peliin mukaan.

Ensimmäinen erä meni punapaidoille lukemin 0-2, onnistujina paluun edustusjoukkueen paitaan opiskelijavaihdon jälkeen tehnyt oululaislähtöinen höyryveturi Atte Hyrynkangas (2+0) sekä rightinpuolen snaipperi Lauri Piironen (2+0).

Toisessa erässä Hawks tuli peliin mukaan ja erävoitto heille lukemin 1-3. Toiselle erätauolle mentiin tasatilanteessa 3-3. Maalinteossa erässä onnistuivat kotijoukkue Hawksin tehomies Jasse Tuunanen (3+0) kahteen kertaan sekä Sakari Kataja-Rahko (1+1). Kotijoukkueelta verkkoa heilutti todella pirteästi viikonloppuna esiintynyt Eelis Karhapää (1+0).

Viimeinen erä meni tasan 2-2. Maalintekijöinä Josban kahden maalin miehet Hyrynkangas ja Piironen ja Hawksille pallon maaliin painoi Justus Savolainen (1+0) ja ottelun kolmannellaan Jasse Tuunanen. Jatkoajalla ajassa 64:21 ottelun Josballe ratkaisi Jukkapekka Auroila (1+0) hurjalla lyöntilaukauksella puolen kentän tuntumasta ja näin kaksi pistettä lähti mukaan Pohjois-Karjalaan. Tehopisteillä ottelussa kunnostautuivat maalitekijöiden lisäksi Josban Jasper Virtanen (0+3) sekä Hawksin Kalle Laakso (0+2).

Josban maalilla Mikko Rauma torjui 14 kertaa ja Hawksin Arttu Sassi 19 kertaan.

Voitoillaan Josba nousi 11. sijalle Inssi-Divarin sarjataulukossa ja pykälän alempana majailevaan Porin Karhuihin on nyt 3 pisteen etumatka. Pelejä Josballa on edelleen kolme vähemmän, joten yksi piste lopuista neljästä ottelusta riittää varmistamaan suoran sarjapaikan ensi kaudelle, mikäli Karhut runkosarjan viimeisestä ottelustaan nappaa kolmen pisteen voiton.

Ensi viikonloppuna lähdetään taas vierasreissuun, jossa vastaan asettuu Tampereella Koovee lauantaina ja Rauman Salba sunnuntaina. Eikun vaan taas SalibandyTV:n ääreen ja kannustamaan Josba voittoon! Tästä on hyvä aloittaa loppukauden kestävä voittoputki ja lopettaa kausi tyylillä!